GDPR – dina personuppgifter

Friskis värnar om din personliga identitet

Den 25 maj 2018 träder ett nytt regelverk i kraft som ersätter personuppgiftslagen (PUL). Regelverket heter Dataskyddsförordningen, även känt under det engelska namnet GDPR (General Data Protection Regulation) och är ett gemensamt regelverk för hela EU. Kompabilitet med Dataskyddsförordningen är ett krav för alla verksamheter som behandlar personuppgifter och därför får du som medlem i Friskis&Svettis Simrishamn denna information.

För att vara kompatibla med de nya förordningarna har vi på Friskis&Svettis Simrishamn, uppdaterat vårt arbetssätt kring att behandla och förvara dina personuppgifter. Vi som förening behöver administrera dina personuppgifter för att kunna ge dig den bästa träningsupplevelsen och för att kunna driva en aktiv förening.

Vi har samverkat med Friskis&Svettis Riks och jurister, för att upprätta de nya regelverken. Avtal, policys och arbetssätt har sedan granskats och godkänts av styrelsen. Vi värnar om att du som medlem ska känna dig informerad och känna till dina rättigheter.

För att se exakt vilka personuppgifter vi sparar om dig och hur vi behandlar dem enligt Dataskyddsförordningen, hänvisar vi till vår policy enligt personuppgiftshantering. Denna finns tillgänglig på vår webbplats samt i receptionen. För ytterligare frågor är du välkommen att kontakta oss.


Godkännade av nytt avtal

För att vi ska vara kompatibla med Dataskyddsförordningen krävs att du som medlem godkänner att vi administrerar dina personuppgifter. Därför kommer du, under slutet av vecka 21, få godkänna ett uppdaterat medlemsavtal för att dokumentera ditt godkännande. Detta avtal och ditt godkännande är nödvändigt för att kunna vara medlem i Friskis&Svettis Simrishamn.

Den största förändringen vi kommer göra är att alla barn/ungdomar under 18 år måste ha ett skriftligt godkännande från vårdnadshavare vid första köpet efter uppdateringen.
Utskrift för godkännandet för minderårig

Du som blir medlem fr.o.m. 25 maj 2018 skriver på det uppdaterade medlemsavtalet.

Du som använder app eller hemsidan för bokning av pass kommer via den få godkänna det uppdaterade medlemsavtalet.

Du som enbart tränar på gymmet eller inte använder vår bokningsapp kan godkänna avtalet genom att komma fram till vår reception. Alternativt godkänner du medlemsavtalet när du förnyar ditt kort.

Vi ber medlemmar som har möjlighet, att godkänna avtalet online för att göra processen så smidig som möjligt och för att undvika köer i receptionen.


Kontakta oss

Om vill komma i kontakt med oss med anledning av denna information, hänvisar vi till Receptionsansvarig Maria Lundstedt. Mer information finns att läsa i vår policy, samt i vårt medlemsavtal.